Spelersveldverkenning

Krijg een objectief overzicht van de beste overnamekandidaten in het door jouw gekozen spelersveld met dit interactieve dashboard. Perfect voor bedrijven, investeringsmaatschappijen, en banken actief in fusies en overnames.

Binnen 30 dagen beschikbaar

De belangrijkste activiteiten, afzetmarkten, en financiële data binnen 1 maand in beeld.

Meteen aan de slag met inzichten

Bij vergelijkbare concurrenten moet je de data zelf interpreteren. Onze sectorspecialisten zetten de cijfers meteen in het juiste perspectief en koppelen er inzichten aan.

Uniek Potentie Score Model

Unieke industry labelling waardoor er écht naar bedrijven in één sector gekeken kan worden i.p.v. een container van sectoren. Alle geschikte kandidaten meteen voor je gefilterd naar de beste kandidaten dankzij ons unieke Potentie Score Model.

Met een slimme overname versnel je je groei

Je verstevigt je marktpositie, je verhoogt je winst of je realiseert een groter marktaandeel. Een fusie of overname kan een goede groeistrategie zijn. Toch falen de meeste overnames door een gebrekkige voorbereiding.

In de praktijk mislukt zo’n 70-90% van de overnames

Een SWOT-analyse ontbreekt, de externe omgeving is niet goed in kaart gebracht, of de overnamekandidaten komen alleen uit het eigen netwerk van adviseurs en bedrijven. 

Dat levert een beperkt zoekgebied op met subjectieve resultaten. Met als eindresultaat: je weet als bedrijf niet goed waar je aan begint en je kent de alternatieven niet. Wat mogelijk grote financiële en personele gevolgen heeft.

Wil je dit proces ingaan met een goed onderbouwde strategie? Kies dan voor de Mergers & Acquisitions Monitor.

De Mergers & Acquisitions Monitor geeft direct inzicht in het spelersveld van (niche-)markten

Je krijgt een visueel overzicht van locaties, de aandeelhoudersstructuur en de financiële gezondheid van het door jouw gekozen spelersveld. Inclusief omzet, winst en investeringscijfers.

Hierdoor ben je in staat om alternatieve scenario’s te ontwikkelen en in een eerder stadium te bepalen of het overnameproces wel de moeite waard is. Waardoor je de kans op mislukking verkleint.

Annual Insight heeft een alternatieve methode ontwikkeld. Door de kracht van verschillende databronnen te combineren, wordt op efficiënte wijze een complete lijst van potentiële kandidaten in kaart gebracht, de dirty list.

Deze groep van bedrijven wordt daarna getoetst aan in samenspraak afgestemde parameters, zoals omvang, activiteitenscope, afzetkanalen en de leeftijd van de bestuurders/aandeelhouders. Hieruit ontstaat een longlist, welke via een slim scoringsmodel vertaald wordt naar een shortlist met een concrete potentiebepaling per partij.

Zo ontstaat op ongehinderde, objectieve wijze een overzicht van de beste overnamekandidaten. Of ze nu toevallig al te koop staan of niet. Weten wat er wel én wat er niet is, is essentieel vóór je de markt opgaat.

De M&A Monitor in vogelvlucht

Het door jouw gekozen spelersveld in een interactief dashboard, binnen 30 dagen beschikbaar.

Bevat:

● Netto omzet, winst en investeringen

● Financiële positie

● Geografisch overzicht

● Activiteiten en afzetmarkten

+ Inzichten van analisten met sectorspecialisme

Extra:

● Maak zelf selecties op geografie, product, merk, omzetomvang, en schakels in de waardeketen zoals producenten of handelaren

● Breng de belangrijkste vestigingslocaties in kaart door in te zoomen op regio's/landen

● Vergelijk een geselecteerd bedrijf direct met peers in dezelfde dataset

● Werk alleen met nationale statistieken

● Automatische cijferupdates en e-mailnotificaties, zodat je altijd verzekerd bent van de laatste cijfers

Optioneel:

● Bedrijfspresentatie

● Workshop Data-Intelligence

Vraag een demo aan

Vul hieronder je gegevens in en krijg gratis een vrijblijvende en persoonlijke demo van een van onze producten

Select...