Playing Field Scan

An interactive dashboard with companies matching your specific sector and geographical interest. For managers and directors of companies or banks involved in merger and aqcuisition strategies.

Binnen 30 dagen beschikbaar

De belangrijkste activiteiten, afzetmarkten en financiële data binnen 1 maand in beeld.

Meteen aan de slag met inzichten

Bij vergelijkbare concurrenten moet je je data zelf interpreteren. Onze sectorspecialisten zetten de cijfers meteen in het juiste perspectief en koppelen er inzichten aan.

Unieke ...

Unieke industry labeling waardoor er écht naar bedrijven in één sector gekeken kan worden ipv een container van sectoren.

Met een slimme overname versnel je groei

Je verstevigt je marktpositie, je verhoogt je winst of je realiseert een groter marktaandeel. Een fusie of overname kan een goede groeistrategie zijn. Toch falen de meeste overnames door een gebrekkige voorbereiding.

In de praktijk mislukt zo’n 70-90% van de overnames

Een sterkte-zwakte analyse ontbreekt, de externe omgeving is niet goed in kaart gebracht of de overnamekandidaten komen alleen uit het eigen netwerk van adviseurs en bedrijven.

 

Dat levert een beperkt zoekgebied op met subjectieve resultaten en er wordt nog teveel vertrouwd op het onderbuikgevoel. Met als eindresultaat: je weet als bedrijf niet goed waar je aan begint en je kent je alternatieven niet. En dat heeft mogelijk grote financiële en personele gevolgen.

 

Wil je dit proces liever ingaan met een goed onderbouwde strategie? Kies dan voor de Mergers and Acquisitions Monitor.

 

De Mergers and Acquisitions Monitor geeft direct inzicht in het spelersveld van (niche) markten.

Je krijgt een visueel overzicht van locaties, de aandeelhoudersstructuur en de financiële gezondheid van het door jouw gekozen spelersveld. Inclusief omzet, winst en investeringscijfers.

Daarmee ben je in staat om alternatieve scenario’s te ontwikkelen, om in een eerder stadium te bepalen of het overnameproces wel de moeite waard is. En verklein je de kans op falen.

Annual Insight heeft een alternatieve methode ontwikkeld. Door de kracht van verschillende databronnen te combineren, wordt op efficiënte wijze een complete lijst van potentiële kandidaten in kaart gebracht, de dirty list. Deze groep van bedrijven wordt daarna getoetst aan in samenspraak afgestemde parameters, zoals omvang, activiteitenscope, afzetkanalen en de leeftijd van de bestuurders/aandeelhouders. Hieruit ontstaat een longlist, welke via een slim scoringsmodel vertaald wordt naar een shortlist met een concrete potentiebepaling per partij.

 

 Zo ontstaat op ongehinderde, objectieve wijze een overzicht van de beste overnamekandidaten. Of ze nu toevallig al te koop staan of niet. Weten wat er wel én weten wat er niet is, is essentieel vóór u de markt opgaat.

De M&A Monitor in vogelvlucht:

Mergers and Acquisitions Monitor

Het door jouw gekozen spelersveld in een Interactief dashboard

Over 1 jaar bekeken

Binnen 30 dagen beschikbaar

Met:

●     Netto omzet, winst en investeringen

●     Financiële positie

●     Geografisch overzicht

●     Activiteiten en afzetmarkten

+      inzichten van analisten met sectorspecialisme

Extra:

●     Maak zelf selecties op: geografie, product, merk, omzetomvang, schakels in de waardeketen, zoals producent of handelaar

●     Breng de belangrijkste vestigingslocaties in kaart door in te zoomen op regio’s/landen

●     Vergelijk een geselecteerd bedrijf direct met peers in dezelfde dataset

●     Werk alleen met nationale statistieken

●     Automatische cijferupdates en e-mailnotificaties, zodat je altijd verzekerd bent van de laatste cijfers.

Optioneel: Bedrijfspresentaties en Workshop Data-Intelligence

Sign up for a full demo

Leave your credentials and we will be in touch for a full fledged demonstration of our services