Annual Insight Logo
Terug naar blog overview

Jasper Tissen over Topsport en Annual Insight

Geschreven door:

Jasper Tissen
1 jaar geleden

Voor de A-Finale van de derde wereldbeker in Luzern, Zwitserland hebben wij drie kwartier voor de start afgesproken bij de boot. Een kleine vijf minuten zitten wij, vier roeiers en coach, samen in de schaduw. Het roeiersterrein is rustig met topploegen van verschillende landen die verspreid de schaduw opzoeken om hun wedstrijden voor te bespreken. Op de achtergrond is de competitie op de Rotsee in volle gang, het verslag van de Britse en Duitse commentatoren galmt over het terrein tussen de ploegen en boten door. Bij onze voorbespreking wordt er niks gezegd, alle vijf weten wij wat er ons te doen staat en zitten wij met ons hoofd al in de wedstrijd die komen gaat.


Buiten de wedstrijden en trainingen om, en afhankelijk van de fase van het seizoen, werk ik parttime als analist bij Annual Insight. Vanachter mijn bureau (met uitzicht op het Olympisch Stadion - mooi afgedwongen) werk ik samen met een klein team aan diverse opdrachten voor middelgrote bedrijven. De opdrachten lopen uiteen van een strategie om Europawijd een nieuw product op de zuivelmarkt te introduceren tot het vinden van een overname target in Spanje om zo internationale groei te faciliteren voor een grote Nederlandse partij in de Europese logistiek.


Het contrast van ‘s ochtends en ‘s avonds trainen om de beste roeiploeg van de wereld te worden met overdag op kantoor puzzelen en sleutelen aan abstracte bedrijfsvraagstukken is groot. Hoewel de combinatie niet gebruikelijk is, geeft het mij de rust dat ik mijzelf op vele vlakken kan blijven ontwikkelen. De raakvlakken die ik zie tussen Topsport en Annual Insight zitten in de mentaliteit en cultuur van het bedrijf: een groep hardwerkende talenten die niet schrikken van complexe uitdagingen. Een groep die net als topsporters bereid is om door slim te trainen en met discipline voor het hoogste podium te gaan.


Vier minuten voor de start worden alle ploegen naar voren geroepen om klaar te gaan liggen in hun baan, flesjes water worden overboord gegooid om gewicht te sparen en de laatste stukjes verdwaalde zenuwen maken plaats voor wedstrijd focus; het gevoel van zelfvertrouwen en macht in de ploeg is te merken aan het gebrek aan gespannen bewegingen en het geluid van rustige, diepe ademhalingen. De paar seconden tussen dat het rode licht aan gaat en op groen springt lijken altijd wel vijf keer zo lang te duren. “Stilte voor de storm” is de perfecte omschrijving van hoe dit laatste moment van rust voelt. Vanaf het moment dat het stoplicht op groen springt zijn wij vertrokken; het geluidssignaal dat bij de start hoort komt niet eens meer binnen terwijl wij met volle kracht weg racen om de punt van onze boot vooraan te krijgen. De dans waar de uitdaging ligt in alles geven zonder controle te verliezen is begonnen.


Over Jasper

Na het behalen van een MSc Finance & Investments aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ging Jasper op zoek naar een uitdagende baan in Amsterdam die te combineren zou zijn met een poging om zich aan te sluiten bij de Koninklijke Nederlandsche Roeibond. Naast zijn werkzaamheden als analist bij Annual Insight heeft Jasper zich succesvol aangesloten bij het nationale team waar hij tot nu toe twee nationale titels en vier wereldbeker medailles heeft weten te veroveren. Zijn doel is Goud tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, Japan.

Recente berichten

Stage bij Annual Insight

Aangenaam, mijn naam is Tammo Zijlker en ik studeer Wiskunde aan de TU ...
lees meer

Annual Insight in het Sociaal Domein: Miljoenenverlies Pluryn Hoenderloo Groep.

Vandaag deponeerde Pluryn, na een officieel uitstel van de deponering ...
lees meer

​Hoe gezond is de Nederlandse zorgsector in 2018?

Het is stilte voor de storm. Over precies een maand deponeren Nederl ...
lees meer