Annual Insight Logo
Terug naar blog overview

Behoefte aan inzichten voor strategische besluitvorming zorgt opnieuw voor winst FD Gazellen door Annual Insight

Geschreven door:

Relinde Boerman
1 jaar geleden

Inzichten verbetering besluitvorming

Annual Insight behaalde vandaag de top 10 van snelst groeiende bedrijven van West-Nederland, maakte FD Gazellen bekend in de Philharmonie te Haarlem. Annual Insight analyseert open data en biedt daarmee haar klanten essentiële inzichten om hun bedrijfsvoering te verbeteren. Met een disruptieve marktbenadering en door gebruik te maken van predictive analytics, artificial intelligence en machine learning methodes, maakt het bedrijf sinds 2009 een indrukwekkende groei door.


“Als wij groeien, groeit ook het succes van onze klanten” Stelt Bart Zirschky, co-founder van Annual Insight, enthousiast. “We zijn heel blij met deze erkenning en kijken terug op een fantastisch jaar. Tegelijkertijd zijn onze ondernemende neuzen alweer gericht op 2019 en de nieuwe groeiplannen die we gaan realiseren.”


Met een groot aantal mooie klanten, zoals de Gemeente Amsterdam, Aviko en Johma, werken de data analisten van het bedrijf onvermoeibaar samen tot sterke resultaten en constante innovatie binnen de huidige technologische mogelijkheden.


Continue groei en financieel gezond

De FD Gazellen is erkenning voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Maar wanneer ontvang je de gewaardeerde stempel van “snelle groeier”?

Voor de 15e editie dit jaar werden de criteria aangescherpt en het rijtje eisen is streng en indrukwekkend. De ondergrens voor deelname werd verhoogd én de winstmarge + personeelsgroei is nu meegenomen in de rangschikking. Opnieuw liet Annual Insight een ononderbroken omzetgroei zien van meer dan 20% over een periode van 3 jaar. Ook behaalden ze een positief nettoresultaat en goede financiële gezondheid. En dat is best een prestatie.


Een succesvolle startup, eerder uitzondering dan regel

Maar een heel klein deel van alle startups groeit uit tot een succes, volgens de Kamer van Koophandel en ING slechts zo’n 10 tot 20 van alle Nederlandse startups per jaar. De grootste bottlenecks; misfit met marktbehoefte, onvoldoende financiële middelen en niet het juiste team, zo bleek uit onderzoek. Opvallend is dat ook dat Annual Insight, in tegenstelling tot veel andere startups, niet gefinancierd wordt door investeerders of door middel van crowdfunding. Het bedrijf groeit sinds de start stabiel en geheel op eigen financiële capaciteit.

Recente berichten

Stage bij Annual Insight

Aangenaam, mijn naam is Tammo Zijlker en ik studeer Wiskunde aan de TU ...
lees meer

Annual Insight in het Sociaal Domein: Miljoenenverlies Pluryn Hoenderloo Groep.

Vandaag deponeerde Pluryn, na een officieel uitstel van de deponering ...
lees meer

​Hoe gezond is de Nederlandse zorgsector in 2018?

Het is stilte voor de storm. Over precies een maand deponeren Nederl ...
lees meer